Sika nauttii mutapainista


Onko sinua estetty tapaamista lastasi? Onko yhteyttäsi lapseesi estetty? Saatko tietoa lastasi koskevista asioista? Levitetäänkö sinusta valheita ystäville, sukulaisille ja sosiaaliviranomaisille? Onko sinusta tehty perättömiä tai nimettömiä lastensuojeluilmoituksia? Provosoiko exäsi sinua ihmeellisillä viesteillä? Onko asioiden selvittäminen ja kommunikointi exäsi kanssa hankalaa tai mahdotonta? Onko lapsesi alkanut käyttäytyä oudosti? Uskaltaako lapsesi osoittaa kiintymystä sinuun exäsi ollessa läsnä? Onko sinulla tunne, että kaikki ei nyt ole ihan kohdallaan? Oletko huomannut kuinka sosiaaliviranomainen ei kohtele sinua kuten odotat lapsen vanhempana? Onko sinun lastasi manipuloitu sinua vastaan? Epäiletkö jo omaa mielenterveyttäsi?

Ilmassa on merkkejä siitä, että lastasi vieraannutetaan sinusta. Sinusta on tullut eron jälkeen ylimääräinen henkilö ja et enää kuulu exäsi ja lapsesi muodostamaan perheeseen. Olet epämiellyttävän vaihtoehdon edessä. Joudut tekemään päätöksen siitä lähdetkö käräjille hakemaan lapsellesi oikeutta myös sinuun. Oletko lähdössä hakemaan laajennettuja tapaamisia tai lapsen asumisen vaihtoa sinun luoksesi? Todennäköisesti. Ratkaisusi on looginen kohtaamiesi haasteiden edessä.

Oletko vakuuttunut todistusaineistosi vakuuttavuudesta? Pystyt varmasti omasta mielestäsi todistamaan exän valehtelevan ja estelevän yhteyttäsi ja muutenkin olevan ihan mahdoton ihminen ja sitä kautta tuomarikin varmasti näkee, että exäsi ei ole kelpoinen lapsenne lähihuoltajaksi. Tässä vaiheessa varoituksen sana! Se miten sinä kuvittelet oikeuskäytännön toimivan, ei todennäköisesti ole sitä miten oikeuskäytäntö huoltoriidaksi kutsutussa asiassa toimii.

No senhän sinä jo tiesitkin, että riita teillä on ja se johtuu siitä, ettei exäsi noudata sovittuja asioita tai ei suostu sopimaan mistään tai jos suostuu niin vain ja ainoastaan hänen ehdoillaan. Vastapuolen perusstrategia on yleensä osoittaa, että teillä on riitaisat välit ja tätä tuodaan oikeudenkäynnissä esiin provosoimalla sinua uusilla lisävalheilla. Oletko vahvoilla? Et ole jos lapsi asuu tällä hetkellä exäsi luona ja olet tapaajavanhempi. Sillä miten exäsi on kohdellut sinua estelemällä yhteyksiäsi lapseenne ja aiheuttamalla riitaa toimimalla yhteishuollon hengen ja periaatteiden vastaisesti ei olekaan sitä merkitystä mitä sinä kuvittelit. Kun tuomarin päätös perustuu lapsen etuun, ei lapsen edunvastaisesti toimimisella olekaan merkitystä vaan sillä riidan olemassaololla merkitystä. Ei siis sillä kuka sitä riitaa aiheuttaa.

Älä siis enää hämmästele miksi exäsi tekee mitättömistäkin asioista hankalia. Riiteleminen on strategiaa jolla vahvistetaan omaa valtaa, yritetään provosoida sinua ylilyönteihin, (koska sinun ylilyönneilläsi tapaajavanhempana onkin merkitystä oikeudessa) valmistaudutaan mahdolliseen oikeudenkäyntiin (koska vanhempien välien ollessa riitaisat lähihuoltaja on vahvoilla) ja kaiken kukkuraksi exäsi todennäköisesti nauttii sinun alistamisestasi. Ole tyytyväinen jos oikeuden päätöksen jälkeen sinulle kuitenkin jäi yhteishuoltajuus vaikka taapamiset todennäköisesti supistuivat tai muuttuvat valvotuiksi. Muista, sika nauttii mutapainista.