Paha äiti


THL:n blogissa peräänkuulutetaan erolapsen huoltoon isien syrjintää laajempaa näkökulmaa. Blogisti erikoissuunnittelija Teija Hautanen tekee Pauli Kiurun ja Juho Eerolan lakialoitteista sukupuolikysymyksen toteamalla lakialoitteiden kohdistuvan käytännössä äitien toimiin, koska äidit ovat isiä useammin lähivanhempia.

Se mikä THL:n blogistilta jää näkemättä on se, että Pauli Kiurun jaJuho Eerolan lakialoitteet koskevat tilannetta missä vanhemmilla on jo yleensä sopimus. Juuri se yhdessä lastenvalvojan avustuksella ja ”yhteisymmärryksessä” sovittu ja solmittu sopimus. Kaiken pitäisi olla kunnossa kunnes toinen päättää olla sitä sopimusta noudattamatta. Jostain syystä sitä vaan on olemassa ihmisiä joille lähivanhemmuus ei vielä riitä. Ei riitä sekään, että toinen tapaa lapsia vain joka toinen viikonloppu.

Joidenkin ihmisten pitää saada omistaa lapsi kokonaan. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi jotkut ovat valmiita vaikuttamaan lapseen jotta tämä kieltäytyisi tapaamasta sitä toista vanhempaa. Jotkut ovat valmiita estämään tapaamisia koska se on mahdollista ilman sanktioita kunnes uhkasakko mahdollisesti joskus asetetaan. Näitä ihmisiä nykyinen laki ja oikeuskäytäntö suosii ja suojaa. Näitä ihmisiä autetaan saavuttamaan tavoitteensa jos Pauli Kiurun ja Juho Eerolan lakialoitteita ei tehdä laeiksi.

Vaikka näitä ihmisiä löytyy isistäkin, niin tällä hetkellä nämä ihmiset pilaavat pääosin äitiyden mainetta. Lakialoitteet eivät ole äitejä vastaan vaan hätähuuto lasten puolesta ja sen oikean äitiyden puolesta joka rakastaa lapsia pyyteettömästi eikä itsekkäästi. Metsä kannattaa nähdä puilta. Pahan äidin suojaaminen ei suojaa äitiyttä. Hyvän äidin suojaaminen suojaa äitiyden.