Monenlaista palautetta


Saamme monenlaista palautetta ja kysymyksiä jne. Joihinkin kerkiämme reagoida tms. Tässä meille tullut eräs näkemys/kysymyskokonaisuus: ”Jani Toivolasta on paljon puhetta. Erityisesti kun hän itse toistuvasti kertoo olevansa yksinhuoltaja. Jani Toivola ei ole yksinhuoltaja, vaan lähivanhempi. Kansanedustajana hän voisi avata sitä miten ihmeessä on onnistunut saamaan oikeuden päätöksen siihen asiaan, sillä moni muukin isä olisi varmaan asiasta kiinnostunut – pääsääntöisesti kun noin pienen vauvan lähivanhempi on aina äiti.

Yksinhuoltajuus ja yhteishuoltajuus on eri asioita. Toivolalla on yhteishuoltajuus koska muuta lainmukaista mahdollisuutta ei ole. Mutta moni heterokin olisi kiinnostunut tietämään millä oikeuden päätöksellä on saanut vastasyntyneen lähivanhemmuuden ja vauvan laitokselta kotiinsa? Siihen ei päde vanhempien keskinäiset sopimukset. Sijaissynnytys ja kohdunvuokraus on Suomessa laitonta. Sama laki kaikille? http://www.image.fi/…/isyyskoe-jani-toivolan-haastattelu

Isyyslakia ollaan oltu vuosia uudistamassa ja lakiesitykseen on vasta tulossa kohta, jossa isyyden voisi tunnustaa ennen syntymää. Se ei ole vielä mahdollista. Lakia ollaan myös mahdollisesti muuttamassa Isyyslaista Vanhemmuslaiksi. Käytännössä isästä voi tulla vastasyntyneen lähivanhempi ainoastaan äidin menehtymisen tai yksinhuoltaja leskeyden kautta. Mitäköhän tästä ajattelee kaikki eronneet lastaan ikävöivät etävanhemmiksi jääneet elatusmaksuja maksavat heteroisät?

Miten toi Toivolan lähivanhemmuus on pedattu? Lastenvalvojat kun eivät puolla alle 3v lähivanhemmaksi isää ja heiltä paprut lähtee aina oikeuden vahvistettavaksi. Mutta kun kyse ei edes ole rivikansalaisesta vaan kansanedustajasta, niin eikös se olisi kaikkien etu, että avoimesti kertoisi senkin seikan? Onko laissa joku porsaanreikä? Vai onko se reikä sit jollain virkamiehellä?

http://www.apu.fi/artikkeli/jani-toivola-palaa-isana-toihin

Itse olen äidin kuoltua ensin tädin huoltajana kasvattama, sitten yksinhuoltaja isän kanssa keskimmäisenä lapsena kasvanut aikuinen.”