Minä pelkään


Ihmiset pelkäävät monenlaisia asioita. Korkeuksia, hämähäkkejä, käärmeitä, lentämistä, pimeää, koiria, hiiriä, kauhuelokuvia, kipua, ahtaita paikkoja, kuolemaa jne. Jotkut ovat herkempiä pelkäämän kuin toiset. Pelko on epämiellyttävä tunne joka ilmenee levottomuutena, hermostuneisuutena ja jopa kauhuna ja paniikkina. On normaalia pyrkiä välttämään pelottavia asioita mieluummin kuinkohdata niitä. Joskus ei kuitenkaan ole muita vaihtoehtoja kuin kohdata pelko.
Vanhemmuuskin voi tuntua etukäteen pelottavalta. En kuitenkaan etukäteen tiennyt vanhemmuuden olevan täynnä niin monia pelottavia asioita. Etukäteen olin pelännyt aivan eri asioita kun nyt käytännössä joudun pelkäämään.

Hyvä entinen kumppanini,

minä pelkään, että menetän lapsemme. Minä pelkään, etten saa opettaa hänelle asioita joissa minä olen hyvä. Minä pelkään mitä lapsestamme kasvaa. Minä pelkään, että hän ei enää osaa erottaa oikeaa ja väärää. Minä pelkään että hän omaksuu vääristyneen kuvan isyydestä ja äitiydestä. Minä pelkään, etten saa olla lapsemme tukena hetkinä jolloin hän tarvitsisi minua muita enemmän. Minä pelkään, etten saa osallistua hänen juhlahetkiinsä. Minä pelkään että saat käännettyä hänet minua vastaan. Minä pelkään, ettei hänellä ole voimaa itsenäistyä sinusta kun sen aika tulee. Minä pelkään lapsemme puolesta.

Minä pelkään myös välinpitämättömyyttä. Minä pelkään, että minusta tulee kyyninen. Minä pelkään, etten enää luota ihmisiin. Minä pelkään että lakivaliokunta ei edistä Juho Eerolan lakialoitetta vieraannuttamisen kieltämiseksi. Minä pelkään, ettei lakivaliokunta edistä Pauli Kiurun lakialoitetta oikeudettoman tapaamisen estämisen kriminalisoinnista. Minä pelkään, että lapsemme tulee myös aikanaan eromaan. Minä pelkään, että myös hän joutuu taistelemaan omasta lapsestaan. Minä pelkään, ettei mikään ole muuttunut siihen mennessä. Minä pelkään.

Avainsanat: , ,