Miltä sinusta tuntuisi?


Miltä sinusta tuntuisi nähdä omaa lastasi joka toinen viikonloppu? Miltä sinusta tuntuisi jos entinen kumppanisi yrittäisi vähentää tätäkin aikaa lapsesi kanssa? Miltä sinusta tuntuisi se, jos lapsen sairastuessa sinä et näkisi lastasi kuukauteen? Miltä sinusta tuntuisi jos lapsen sairastumisen takia menettämääsi viikonloppua ei korvattaisi?

Miltä sinusta tuntuisi jos toinen vaatisi että saisit nähdä lastasi vain kaksi tuntia kerran kuussa valvotusti, koska toinen perättömästi sanoo sinun olevan uhka? Miltä sinusta tuntuisi jos viranomainen ja tuomari olisivat asiasta samaa mieltä? Miltä sinusta tuntuisi jos tämän sanottaisiin olevan lapsen etu?

Miltä sinusta tuntuisi jos lapsesi kieltäytyisi tapaamasta sinua ilman järkevää tai todellista syytä? Miltä sinusta tuntuisi kun yhteiskunta toteaa, että tapaaminen on lapsen oikeus eikä sinun? Miltä sinusta tuntuisi jos kumppanisi muuttaisi lapsen kanssa satojen kilometrien päähän sinusta? Miltä sinusta tuntuisi jos hän muuton jälkeen sanoisi, että lapselle on liian raskasta matkustaa tapaamaan sinua?

Miltä sinusta tuntuisi jos kumppanisi sukulaiset estäisivät sinua tapaamasta lastasi, mutta he hoitaisivat lastasi entisen kumppanisi ollessa vaikka ulkomaanreissulla uuden kumppaninsa kanssa? Miltä sinusta tuntuisi jos entisen kumppanisi sukulaiset ajaisivat sinut pois lapsesi koulun kevätjuhlista koska heidän mukaansa et kuulu enää perheeseen?

Miltä sinusta tuntusi jos et olisi nähnyt lastasi vuosiin? Miltä sinusta tuntuisi se että yhteiskunnan mielestä lakia ei tarvitse muuttaa vaan sovittelu ratkaisee kaiken? Miltä sinusta tuntuisi jos entinen kumppanisi voisi estää sopimuksen vastaisesti lastasi tapaamasta sinua ilman sanktioita? Miltä sinusta tuntuisi jos sinulta vietäisiin loputkin tapaamisoikeudet jos vaatisit sopimuksen noudattamista? Miltä sinusta tuntuisi kuulla että se on lapsen etu?

Miltä sinusta tuntuisi kuulla, ettei vieraannuttamisesta tai oikeudetonta tapaamisen estämistä kannata laissa rangaista koska hullua ei mikään laki estä tekemästä mitä hullu haluaa? Miltä sinusta tuntuisi kuulla että olet marginaali-ilmiö joten et ansaitse lain suojaa? Miltä sinusta tuntuisi kuulla, ettei lapsen oikeutta sinuun kannata turvata rangaistuksilla koska syyttäjä ei kuitenkaan ehtisi syyttää muilta kiireiltään? Miltä sinusta tuntuisi olla minä?

Avainsanat: ,